Συμβουλές για τα ρούχα σας

By in Article

1.

Πηγαίνετε τα ρούχα σας για επαγγελματικό στεγνό καθάρισμα το συντομότερο δυνατό από τη στιγμή που θα λεκιαστεί. Πολλοί λεκέδες στερεώνουν με την πάροδο του χρόνου και μετά μπορεί να είναι αδύνατο να εξαλειφθούν πλήρως.

2.

Προσπαθήστε να μην φέρνετε σε επαφή τα ρούχα σας με αποσμητικά, κολόνιες, κρέμες κ.λ.π. . Τα προϊόντα αυτά μπορεί να περιέχουν οινόπνευμα ή άλλα χημικά τα οποία μπορεί να επηρεάσουν την βαφή των ρούχων σας με μη ανατρέψιμα αποτελέσματα. Αφήστε τα να στεγνώσουν καλά πριν ντυθείτε.

3.

Μην σιδερώνετε ρούχα τα οποία έχουν λεκέδες. Ο ατμός και η ζέστη μπορεί να τους στερεώσουν και να μην καθαρίζουν μετά.

4.

Κοστούμια, ταγιέρ και γενικώς σετ πρέπει να καθαρίζονται όλα μαζί, έτσι ώστε τυχόν απώλεια χρώματος (η οποία μπορεί να συμβεί και με το στεγνό καθάρισμα) να είναι ομοιόμορφη. Ακολουθήστε την ίδια συμβουλή και όσον αφορά σεντόνια, μαξιλαροθήκες κ.λ.π. που πλένετε στο πλυντήριο.

5.

Ποτέ μην αφήνετε τα σουέτ στην “τύχη τους”. Έχουν ανάγκη από μια φροντίδα ανάμεσα στα καθαρίσματα, έτσι ώστε και το καθάρισμα να είναι πιο αποτελεσματικό αλλά και ο χρόνος ζωής τους μεγαλύτερος. Η σκόνη, το καυσαέριο και το λίπος από το σώμα μας κάθονται επάνω στο πέλος από τα σουέτ με αποτέλεσμα να το φθείρουν και να το χαλάνε. Ανάλογα με το σουέτ και την χρήση είναι απαραίτητο το συχνό βούρτσισμα με συρμάτινες βούρτσες. Είμαστε στη διάθεσή σας να σας συμβουλέψουμε για τη βούρτσα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για το δικό σας σουέτ.

6.

Πότε μην σηκώνετε τα ρούχα της προηγούμενης σεζόν ακαθάριστα με την προοπτική να τα καθαρίσετε όταν θα τα ξαναφορέσετε. Η σκόνη και το καυσαέριο σκληραίνουν τις ίνες με αποτέλεσμα τα ρούχα να φθείρονται και να παλιώνουν γρηγορότερα. Επίσης ποτέ μην σηκώνετε τα ρούχα και ειδικά τα δερμάτινα μέσα σε σακούλες νάιλον κλεισμένες από παντού. Τα ρούχα πρέπει να αερίζονται.